Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 3 theel. sambal oelek
  • zout en versgemalen peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 zakje bami-gorengkruiden
  • 400 g mie
  • 1 bakje of zakje satésaus (voor ca. 250 ml)
  • 1 zak oosterse roerbakgroenten
  • 1 komkommer, in plakjes of 1 pot komkommerschijven
  • 1 potje atjar tjampoer
Bereiden
Meng het gehakt met ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Wel intussen de bamikruiden. Kook de mie en giet deze af. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten circa 5 minuten. Voeg de mie toe en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
109 g
vet
66 g
Kcal
1248