1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 3 theel. sambal oelek
  • zout en versgemalen peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 zakje bami-gorengkruiden
  • 400 g mie
  • 1 bakje of zakje satésaus (voor ca. 250 ml)
  • 1 zak oosterse roerbakgroenten
  • 1 komkommer, in plakjes of 1 pot komkommerschijven
  • 1 potje atjar tjampoer
Bereiden
Meng het gehakt met ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Wel intussen de bamikruiden. Kook de mie en giet deze af. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten circa 5 minuten. Voeg de mie toe en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 51 g
  • koolhydraten
  • 109 g
  • vet
  • 66 g
  • Kcal
  • 1248
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie