Pittige kerriekabeljauwreepjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige kerriekabeljauwreepjes

Pittige kerriekabeljauwreepjes

Pittige kerriekabeljauwreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kabeljauwfilet, vers of diepvries
  • 100 g bloem
  • 200 ml afgekoelde visbouillon, van tablet
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 ei
  • 1/2 verse rode peper, zeer fijngehakt
  • 2 bosuitjes, zeer fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • arachide- of zonnebloemolie om te frituren
Voorbereiden
Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed. Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, kerriepoeder en ei en schep daar de peper, bosui en knoflook doorheen. Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan. Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
19 g
vet
22 g
Kcal
380