1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige kerriekippensoep

Pittige kerriekippensoep

Pittige kerriekippensoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 liter hete kippenbouillon
  • 2 kipfilets in dunne reepjes
  • 500 gram prei in dunne ringen
  • 1 bosje bladselderij
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en kerriepoeder op lage stand in circa 5 minuten glazig. Zeef de bloem erboven en roerbak dit een minuut mee. Giet de hete bouillon erbij en laat aan de kook komen. Voeg de kipreepjes en prei toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de bladselderij toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met papadum.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 180
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie