Pittige linzenburger met komkommeryoghurt - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige linzenburger met komkommeryoghurt

Pittige linzenburger met komkommeryoghurt

Pittige linzenburger met komkommeryoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aardappels,
  • 2 teentje knoflook
  • 150 linzen uit blik,
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 kopje bloem
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 rode peper , zonder zaadjes, gehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 sneetje volkorenbrood
  • 1 komkommer, grof geraspt
  • 250 milliliter magere yoghurt
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte munt of koriander
  • 1 ui, gesnipperd
  • vershoudfolie
Bereiden
Pureer alle ingrediënten voor de burger (behalve de peterselie, rode peper en olijfolie) niet te fijn. Schep de peterselie en rode peper door het mengsel. Leg vershoudfolie op het werkblad en verdeel 1/4 van het burgermengsel erover. Sla het folie erover en druk het mengsel in de vorm van een burger. Maak zo 4 burgers en zet ze 20 minuten in de koelkast. Meng intussen de ingrediënten voor de komkommeryoghurt. Bak de burgers 4 minuten per kant in hete olijfolie. Leg ze op het brood en serveer de komkommeryoghurt erbij.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
38 g
vet
9 g
Kcal
285