Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige linzensoep met pita

Pittige linzensoep met pita

Pittige linzensoep met pita product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 bosje bladselderij, gehakt
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 liter vleesbouillon
  • 300 gram rode linzen
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 4 pitabroodjes
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook. Voeg de wortel, gember, de helft van de bladselderij, ketoembar en cayennepeper toe en smoor 3-4 minuten. Giet de vleesbouillon erbij en roer de linzen erdoor. Kook zachtjes 15-20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg iets extra bouillon toe als de soep te dik wordt. Knijp het sap van een halve limoen uit boven de soep. Snijd de andere helft in partjes. Meng intussen de rest van de knoflook en de olijfolie met zout en peper door de yoghurt. Serveer de soep, bestrooid met de rest van de bladselderij, met de pitabroodjes, yoghurtcrème en partjes limoen.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
66 g
vet
21 g
Kcal
590