1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Pittige riblapjes met rode en witte bonen product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepel olijf- of arachideolie
  • 1 kilogram riblappen in grote blokken
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 winterwortel in plakken
  • 2 uien in ringen
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 150 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderfond (pot) of vleesbuillon
  • 1 blikje gepelde tomaten op sap (ca. 400 g)
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 blikje rode (kidney-)bonen
  • 1 blikje witte bonen
  • grof bruinbrood of stokbrood
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan. Bak de wortel, ui en knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, fond, gepelde tomaten met sap en rode pepers erbij en breng aan de kook. Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om. Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes met grof bruinbrood of stokbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 165 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 76 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 1000
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie