1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige visbouillon met zalmspies

Pittige visbouillon met zalmspies

Pittige visbouillon met zalmspies product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 takje vers citroengras (sereh) 5 cm
  • of
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 takje verse gember 2 cm
  • of
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 visbouilliontabletten
  • 1 eetlepel (Thaise) vissaus
  • 4 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1 bosje kervel
  • 100 gram gerookte zalm (Vismarine) in plakjes
  • 4 houten of metalen spiezen
Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren. Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe. Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus. Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit. Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven. Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 105
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie