In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza ‘gezond’

Pizza ‘gezond’

Pizza ‘gezond’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram volkorenmeel; iets extra voor werkblad
  • 200 milliliter water
  • 1 pakje gedroogde gist
  • bloem om te bestuiven
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse of 2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 200 gram parmaham
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • handje basilicumblaadjes
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Kneed van het meel, een snufje zout, water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat deeg een beetje meel extra toe en bij te droog deeg een extra scheutje water. Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie en de kruiden erdoor. Bestrijk de deegbodem met deze tomatensaus. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel deze met de kerstomaten, Parmaham en mozzarella over de pizza. Bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en strooi de basilicumblaadjes erover.
Variatie
In plaats van Parmaham is Coburger of Serranoham ook lekker. Vervang mozzarella eens door gorgonzola.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
50 g
vet
30 g
Kcal
620