1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak mix voor pizzadeeg
  • 400 gram groene asperges of courgette in repen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, in parten
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes
  • 4 eetlepels pesto
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200oC. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten. Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken. Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza’s op 2 bakplaten). Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, ui, ansjovis en olijven erover. Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over. Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven. Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder. Lekker met geroosterde tomaatjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 45 g
  • koolhydraten
  • 81 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 835
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie