Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak mix voor pizzadeeg
  • 400 gram groene asperges of courgette in repen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, in parten
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes
  • 4 eetlepels pesto
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200oC. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten. Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken. Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza’s op 2 bakplaten). Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, ui, ansjovis en olijven erover. Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over. Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven. Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder. Lekker met geroosterde tomaatjes.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
81 g
vet
34 g
Kcal
835