1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met geroosterde aubergine, ui en mozzarella

Pizza met geroosterde aubergine, ui en mozzarella

Pizza met geroosterde aubergine, ui en mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • Basisrecept Pizzadeeg
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 500 gram bloem om te bestuiven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vershoudfolie
  • bakplaat of 2 pizzavormen (ingevet)
  • Garnering
  • 1 aubergine lange dunne plakken
  • 2 uien in ringen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn grof gehakt
  • 100 gram mozarella in plakken
Voorbereiden
Basisrecept pizzadeeg: Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
Bereiden
Snijd 1 aubergine in lange dunne plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie en rooster 4 minuten in een hete grillpan. Rooster intussen 2 uien, in ringen gesneden, in een hete koekenpan in olijfolie. Verdeel de aubergine, ui, 1 eetlepel grof gehakte verse rozemarijn en 100 gram in plakken gesneden mozzarella over een pizzabodem met pizzasaus. Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 55 g
  • koolhydraten
  • 210 g
  • vet
  • 53 g
  • Kcal
  • 1585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie