In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met mosselen

Pizza met mosselen

Pizza met mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak pizzadeeg
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 kilogram mosselen
  • 200 milliliter kant-en-klare pikante tomatensaus
  • 1 blikje tonijn afgegoten
  • 2 bolletje mozzarella in kleine blokjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • versgemalen chilipepervlokken
  • bakplaat ingevet
Voorbereiden
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met een of twee eetlepels olie en laat rijzen. Was ondertussen de mosselen goed onder stromend water en verwijder eventuele kapotte exemplaren. Stoom de mosselen met aanhangend vocht in een grote afgesloten pan in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauw. Haal het mosselvlees los en gooi de schelpen weg. Schud de mosselen om met een eetlepel olie. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Rol het deeg uit tot een grote ronde of vierkante lap en leg deze op de bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus en de randen met olie. Beleg verder met de tonijn, mozzarella en mosselen. Scheur een deel van de basilicum erboven en bewaar de rest voor later gebruik. Bak de pizza onder in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi met de rest van de basilicum en een snufje chilipepervlokken.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
44 g
Kcal
475