Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella

Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella

Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het pizzadeeg:
  • 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • voor de vulling:
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 pot geroosterde paprika, in repen of 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 150 gram mozzarella, in plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • bakplaat, ingevet
  • deegroller
Bereiden
Begin met het pizzadeeg. Meng de gist en suiker met 200 ml lauwwarm water. Laat circa 10 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Schep 400 gram bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gistoplossing erin en voeg 3-4 eetlepels olie toe. Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg. Vorm 2 bollen van het deeg en laat ze afgedekt met een vochtige doek circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 dunne pizzabodems. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de gezeefde tomaten. Bestrooi met de kruiden. Verdeel de rest van de vulling erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pizza’s in de oven in 12-15 minuten gaar en krokant.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
81 g
vet
41 g
Kcal
850