In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaatpizza met spinazie en spekjes

Plaatpizza met spinazie en spekjes

Plaatpizza met spinazie en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 milliliter olijfolie
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 900 gram spinazie panklaar
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram kwark
  • 50 milliliter melk
  • bloem om te bestuiven
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 vleestomaten in dunne plakken
  • 250 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 50 gram zonnebloem- of pijnboompitten
  • bakplaat met bakpapier
  • deegroller
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Schep ze uit de wok en houd apart. Roerbak de spinazie en knoflook in het bakvet en voeg nog 2 eetlepels olie toe. Laat uitlekken als de blaadjes iets zijn geslonken en afkoelen in een vergiet. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Meng de kwark met de melk, 6 eetlepels olie en 1 theelepel zout. Bestuif het werkblad met bloem. Roer het kwarkmengsel door het bakmeel en kneed er een soepel deeg van. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de spinazie erover. Bestrooi met de spekjes en leg de plakken tomaat erop. Verdeel de kaas en zonnebloempitten erover. Bak de pizza in de oven in 16-18 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
17 g
vet
67 g
Kcal
1025