Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaatpizza ‘multicolore’

Plaatpizza ‘multicolore’

Plaatpizza ‘multicolore’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 105 minuten
Aantal personen
15

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram bloem + extra om te bestuiven
  • 2 zakjes (à 7 gram) droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 150 milliliter olijfolie
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • voor het beleg:
  • 500 gram broccoli, in miniroosjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 400 gram mozzarella, in plakjes
  • 3 rode uien, in ringen
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 2 paprika’s (rood + geel), zonder zaadjes, in repen
  • 200 gram salami
  • 200 gram olijven zonder pit, in plakjes
  • 200 gram rauwe ham, in stukken gescheurd
  • 2 bakplaten met bakpapier
Bereiden
Meng 1 kilo bloem met de gist, suiker en een mespuntje zout. Meng er met de hand 500 ml lauwwarm water door en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Vet 2 kommen in met olijfolie. Verdeel het deeg in 2 bollen en leg elke bol in een kom. Wentel de bollen door de kom zodat ze bedekt zijn met een dun laagje olie. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Meng intussen de gezeefde tomaten met de oregano en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220oC. Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel er koud water over. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne plakken. Leg het deeg op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover. Leg de tomaatjes langs de randen en vorm verder rijtjes met de mozzarella, ui, courgette, paprika en salami. Verdeel de olijven en ham erover. Bak beide pizza’s in de oven in 15-17 minuten gaar. Snijd zo in repen dat elke reep alle soorten vulling bevat.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
33 g
vet
14 g
Kcal
320