1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak mix voor witbrood van 450 gram
  • 2 eetlepel boter
  • 3 eetlepel rozemarijn
  • 2 uien in grote ringen
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram cheddar grof geraspt
  • 2 takje peterselie
Voorbereiden
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetlepel boter en voeg er 2 eetlepels rozemarijn aan toe. Kneed goed door en laat eenmaal rijzen. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de uienringen met de suiker op een lage stand in circa 15 minuten zacht en kleverig.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover. Snijd grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel. Schud de paddenstoelen om met de olie, zout, versgemalen peper en nog wat rozemarijn. Verdeel dit over de uien. Bestrooi met de cheddar en bak de plaattaart in de oven in circa 25 minuten gaar.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie