1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas product foto
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven. Roerbak ondertussen een kilo gewassen en gedroogde spinazie kort in een beetje olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn. Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper. Breek 4 eieren in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie. Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin. Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 35 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie