Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met vis

Plaattaart met vis

Plaattaart met vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 g witte visfilet, in blokjes (Vismarine)
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 ml crème fraîche (Melkan)
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • bakpapier
Bereiden
Laat bladerdeeg en visfilet ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de plakjes deeg een rechthoek op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de randjes goed op elkaar. Droog de vis met keukenpapier en schud de blokjes om met kerriepoeder, zout en peper. Snijd de witlof in lange repen en verdeel deze over de deeglap. Verdeel de visblokjes en de crème fraîche over de taart. Bestrooi het geheel met kaas. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
De witvis kunt u vervangen door zalm; de crème fraîche kunt u eventueel weglaten.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
29 g
vet
50 g
Kcal
690