1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Poire belle Hélène

Poire belle Hélène

Poire belle Hélène product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram suiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 4 kleine, stevige handperen
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 100 milliliter slagroom
  • 75 gram pure chocolade
  • 4 bollen vanilleroomijs
Voorbereiden
Meng de suiker met het citroensap en 300 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe. Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan. Zet voorzichtig in de siroop en pocheer circa 10 minuten met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus. Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 87 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie