Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoenbrood

Pompoenbrood

Pompoenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 155 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 250 gram pompoen, met schil in blokjes
  • 400 gram tarwebloem
  • 100 gram maismeel
  • 15 gram zout
  • 1 zakje gedroogde of 20 gram verse gist
  • mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100-150 ml karnemelk
  • bakplaat ingevet
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor. Voeg 50 ml water toe en stoof zachtjes 10-15 minuten tot de pompoen gaar is. Pureer en laat afkoelen. Kneed er een deeg van (zie stap 1 en 2 op pagina 41) met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk. Laat circa 10 minuten rusten. Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten. Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen. Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in. Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.