Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes
  • 250 gram zachte boter
  • 250 lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 25 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram gedroogde vijgen, in kleine stukjes
  • 50 gram gedroogde dadels, in kleine stukjes
  • evt. poedersuiker en kaneelpoeder om te bestuiven
  • cakevorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in circa 15 minuten beetgaar met het deksel op de pan. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Klop in een grote kom de boter met de suiker met een mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout boven de kom en klop langzaam erdoorheen. Klop als laatste de sinaasappelrasp en -sap door het beslag en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid. Schep met een spatel de pompoenblokjes, walnoten en vruchten door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker en kaneel. Snijd de cake in dikke plakken. Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
63 g
vet
30 g
Kcal
555