Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoencurry met linzen, yoghurt en munt

Pompoencurry met linzen, yoghurt en munt

Pompoencurry met linzen, yoghurt en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 400 gram pompoen, geschild en in blokjes
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 300 gram bruine linzen (blik), uitgelekt
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 bosje munt, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de currypasta toe en bak op een lage stand een paar minuten mee. Voeg de pompoen toe en roerbak nog een paar minuten mee. Voeg de tomaten en bouillon toe en roer goed door. Laat de pompoenblokjes circa 15 minuten zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Roer de linzen erdoor en warm nog circa 5 minuten mee. Schep wat yoghurt en munt op de curry en serveer de rest er apart bij. Lekker met naanbrood en een komkommersalade.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
17 g
vet
10 g
Kcal
215