1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensoep met bacon en sesamtoast

Pompoensoep met bacon en sesamtoast

Pompoensoep met bacon en sesamtoast product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 teentje knoflook
  • 200 gram bacon in repen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 kilogram pompoen geschild in blokjes
  • 250 gram aardappels in blokjes
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 4 sneetje volkorenbrood zonder korst
  • 3 eetlepel sesamzaad
  • 2 theelepel maizena of allesbinder
  • 100 milliliter kookroom
  • tabasca
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan, fruit hierin de ui en pers de knoflook erboven. Voeg de bacon toe en bak deze circa 3 minuten mee. Schep de komijn en koriander erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg de pompoen en aardappel toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15-17 minuten. Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk het brood met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad. Zet de sneetjes circa 15 minuten op een bakplaat in de oven. Meng de maïzena met de kookroom en bind de soep er licht mee. Breng op smaak met tabasco. Serveer de sesamtoast bij de soep.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie