Pompoensoep - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine pompoen of een stuk van 1 kg
  • 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 350 g winterwortel, geschrapt en in stukken
  • 2 uien, gepeld en in stukken
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • zout en versgemalen peper
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) of 1/2 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
Voorbereiden
Was de pompoen onder stromend water. Halveer hem en schep de zaadjes uit het vruchtvlees. Snijd de pompoen met schil (want deze is eetbaar) in stukken. Verwarm de groente­bouillon.
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regel­matig om. Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar. Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
18 g
vet
12 g
Kcal
190