1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portabella’s met notengehakt

Portabella’s met notengehakt

Portabella’s met notengehakt product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sjalotje of kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • stukje rode paprika, zeer fijn gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde tijm of 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 100 g geraspte harde geitenkaas of jong belegen kaas
  • 125 g gepelde hazelnoten, grof gehakt
  • 2 sneetjes witbrood, geroosterd en verkruimeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout, versgemalen peper
  • 4 portabella’s (even groot)
  • (olijf)olieovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng sjalot, knoflook, paprika, tijm, 75 gram geitenkaas, hazelnoten, broodkruim en ei en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de portabella’s hiermee en leg ze in een ovenschaal. Druppel wat olie op de rand van de hoeden en strooi de rest van de geitenkaas erop.
Bereiden
Schuif het ovenrooster met de portabella’s in het midden van de oven. Bak de portabella’s in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de 4 portabella’s door 8 reuzenchampignons.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie