Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portabella’s met notengehakt

Portabella’s met notengehakt

Portabella’s met notengehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sjalotje of kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • stukje rode paprika, zeer fijn gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde tijm of 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 100 g geraspte harde geitenkaas of jong belegen kaas
  • 125 g gepelde hazelnoten, grof gehakt
  • 2 sneetjes witbrood, geroosterd en verkruimeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout, versgemalen peper
  • 4 portabella’s (even groot)
  • (olijf)olieovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng sjalot, knoflook, paprika, tijm, 75 gram geitenkaas, hazelnoten, broodkruim en ei en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de portabella’s hiermee en leg ze in een ovenschaal. Druppel wat olie op de rand van de hoeden en strooi de rest van de geitenkaas erop.
Bereiden
Schuif het ovenrooster met de portabella’s in het midden van de oven. Bak de portabella’s in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de 4 portabella’s door 8 reuzenchampignons.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
14 g
vet
31 g
Kcal
410