Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 1/2 bosje poeterselie, alleen het blad
  • 1 eiwit
  • 4 portobellos
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 gr feta
  • 20 gr amandelschaafsel, goudbruin geroosterd
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Kook de broccoli in water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet af, pureer samen met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Klop het eiwit met een snuf zout stijf en schep dit door de groentepuree. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de portobello’s met de holtes naar boven in de ovenschaal en bestrijk de randen met een beetje olie. Verdeel de groentemousse over de portobello’s en verkruimel de feta erover. Bak de portobello’s in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi ze daarna met het amandelschaafsel. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
2 g
vet
15 g
Kcal
200