1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portugese aardappelen uit de oven

Portugese aardappelen uit de oven

Portugese aardappelen uit de oven product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. boter
  • 600 g vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 groot laurierblad, verkruimeld
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 l droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 trostomaten, in stukken
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180°C. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen, zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie