Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Portugese stoofpot

Portugese stoofpot

Portugese stoofpot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 winterpeen geschild en in plakken of repen
  • 2 aardappels in gelijke blokken
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 1 witte kool in reepjes
  • 150 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter visbouillon van 1 tablet
  • 400 gram kabeljauw in gelijke blokken
  • 1 bosje verse koriander of peterselie grof gehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen, wortel en aardappelblokjes een paar minuten tot ze licht verkleurd en wat zachter zijn. Voeg de knoflook en witte kool toe en roerbak even mee. Giet de wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten circa 5 minuten stoven. Leg dan de vis erbovenop, sluit af met het deksel en laat nog 5 minuten stoven. Giet vlak voor het serveren nog een straaltje olijfolie over de vis en bestrooi het gerecht met koriander.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
20 g
vet
14 g
Kcal
345