1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Powerquiche met Hüttenkäse

Powerquiche met Hüttenkäse

Powerquiche met Hüttenkäse product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram havermout
  • 2 theelepels olijfolie
  • 100 milliliter water
  • 1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 200 gram gerookte kipfilet, in reepjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels gehakte verse Italiaanse of Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, basilicum) of 2 theel. gedroogd
  • 200 gram Danone Hüttenkäse
  • lage taartvorm of springvorm ø 26 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed met vochtige handen van de havermout, olie, water, zout en peper een soepel deeg. Spoel de bakvorm af zodat deze vochtig is. Druk het deeg uit over de bodem en vorm een opstaand randje van circa 2 cm. Verdeel de paprika- en kipreepjes over de deegbodem. Klop de eieren los met zout, peper, de kruiden en de Hüttenkäse. Giet dit mengsel over de vulling op de deegbodem. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin.
Variatie
Vervang 50 gram havermout eens door 50 gram grofgehakte walnoten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie