1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei in een vinaigrette

Prei in een vinaigrette

Prei in een vinaigrette product foto
Bereiden
Snijd de prei in stukken van 6 cm en kook ze in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Halveer de stukken in de lengte en leg ze in een platte schaal met de snijkant naar boven. Klop een vinaigrette van 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 2 eetlepels witte balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Giet dit over de prei en bestrooi met een handvol fijngehakte, verse kruiden (bieslook, peterselie, kervel, basilicum).
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie