Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei-omelet met geitenkaas

Prei-omelet met geitenkaas

Prei-omelet met geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 400 gram prei, in ringen
  • 1 eetlepel tijmblaadjes of;
  • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
  • 2 (vlees)tomaten, gepeld, in blokjes
  • 10 eieren
  • 200 milliliter kookroom of koffiemelk
  • 200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels gehakte bladselderij of peterselie
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de prei, tijm, tomatenblokjes, zout en peper 3-4 minuten en schep uit de pan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verhit de rest van de olie in 2 ovenvaste koekenpannen. Giet het ei- mengsel erin en bak 2 omeletten. Verdeel, als de bovenkant van de omeletten bijna gestold is, het preimengsel over de helft ervan. Klap de omeletten dubbel en verdeel de geitenkaas erover. Gratineer in de pan of op een bakplaat onder de grill tot de kaas licht gesmolten is. Halveer de omeletten en bestrooi ze met bladselderij. Lekker met brood of gebakken aardappels.
Variatie
• Vervang de tijm door 1 eetlepel Provençaalse kruiden. • Liever geen geitenkaas? Neem dan room- kaas.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
8 g
vet
46 g
Kcal
560