1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Prei-visschotel

Prei-visschotel

Prei-visschotel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel mandarijnrasp
  • sap van 2 mandarijnen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 kilogram prei in stukken
  • 500 gram witvisfilet
  • 2 witte boterhammen zonder korst, geroosterd
  • 1 eetlepel mandarijnrasp
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 eetlepel boter
  • ovenschaal ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kruiden en mandarijnrasp. Voeg het mandarijnsap, de tomatenblokjes en de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de prei. Schep de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de prei erover en leg de vis erop. Maal voor het kruim het brood, de mandarijnrasp, de rozemarijn, zout en versgemalen peper in een keukenmachine. Verdeel het broodkruim over de vis en verdeel de boter in blokjes erover. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie