1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preibouillon met taugé en zalm

Preibouillon met taugé en zalm

Preibouillon met taugé en zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 1 liter bouillon
  • 75 gram taugé
  • 150 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Verhit de sesamolie in een soeppan en fruit hierin de prei 2-3 minuten zonder dat deze bruin wordt. Giet de bouillon erbij en verwarm. Schep de taugé en zalm erdoor en warm deze mee zonder te koken. Bestrooi de soep met peterselie en serveer in warme kommen.
Variatie
• Vervang de prei door bosui. • Voeg reepjes gerookte kip toe in plaats van zalm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 125
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie