Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preibouillon met taugé en zalm

Preibouillon met taugé en zalm

Preibouillon met taugé en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 1 liter bouillon
  • 75 gram taugé
  • 150 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Verhit de sesamolie in een soeppan en fruit hierin de prei 2-3 minuten zonder dat deze bruin wordt. Giet de bouillon erbij en verwarm. Schep de taugé en zalm erdoor en warm deze mee zonder te koken. Bestrooi de soep met peterselie en serveer in warme kommen.
Variatie
• Vervang de prei door bosui. • Voeg reepjes gerookte kip toe in plaats van zalm.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
2 g
vet
8 g
Kcal
125