1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing

Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing

Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram prei, in dunne lange slierten
  • 4 eieren, zachtgekookt, gepel
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • Voor de dressing:
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes of 1/2 theelepel gedroogd
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de schoongemaakte prei met zout 3 minuten. Giet af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Maak op 4 borden een nestje van de prei en zet de eieren erin of leg ze ernaast. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over het ei en de prei. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker bij kipfilet en gebakken aardappelen.
Variatie
Vervang rozemarijn door basilicum en amandelen door pijnboompitten.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie