In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing

Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing

Preisalade met ei en sinaasappel- rozemarijndressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram prei, in dunne lange slierten
  • 4 eieren, zachtgekookt, gepel
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • Voor de dressing:
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes of 1/2 theelepel gedroogd
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de schoongemaakte prei met zout 3 minuten. Giet af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Maak op 4 borden een nestje van de prei en zet de eieren erin of leg ze ernaast. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over het ei en de prei. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker bij kipfilet en gebakken aardappelen.
Variatie
Vervang rozemarijn door basilicum en amandelen door pijnboompitten.