In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preischotel met tomaat en champignons

Preischotel met tomaat en champignons

Preischotel met tomaat en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram prei, in stukjes van 2 cm
  • 4 slavinken
  • 500 gram tomaten
  • 100 gram boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 250 gram champignons, schoongeveegd, in vieren
  • ovenschaal, ingevet
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei in de ovenschaal. Bestrooi de slavinken met zout en peper en leg ze in een rijtje midden op de prei. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en verwijder het vel. Meng de boter met de knoflook, kruiden, zout en peper. Leg de tomaten en champignons naast de slavinken op de prei. Verdeel vlokjes kruidenboter over het gerecht. Dek af met aluminiumfolie en bak de schotel circa 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak de schotel nog circa 15 minuten verder.
Variatie
• Neem Chinese kool in plaats van prei. • Verwijder het folie en bestrooi het gerecht met kaas voordat het de laatste 15 minuten in de oven staat.