1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisoep met kervel en rundvlees

Preisoep met kervel en rundvlees

Preisoep met kervel en rundvlees product foto
  • Ingredienten:

  • 4 preistengels
  • 1 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 pot rundvleesbouillon
  • 250 ml melk, Melkan
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 bosje kervel, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Verwijder het donkere groen van de prei. Snijd de stengels in de lengte door en spoel onder de kraan. Snijd de prei in dunne reepjes.
Bereiden
Verwarm het vloeibaar bakproduct in een soeppan en smoor de prei en aardappel circa 10 minuten. Zeef de bouillon en houd het vlees apart. Leng de bouillon aan met ½ liter water en 250 ml melk en giet dit samen met het bouillontablet in de pan. Laat op lage stand circa 20 minuten koken. Voeg een halve bos kervel aan de soep toe en pureer de soep. Voeg de stukjes rundvlees uit de pot toe en kook nog 1 minuut door. Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep met de rest van de kervel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie