Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preisoep met knolselderij en makreel

Preisoep met knolselderij en makreel

Preisoep met knolselderij en makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram prei, in ringen
  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 knolselderij, geschild, in kleine blokjes
  • 1 gerookte makreel, schoongemaakt, in stukjes
  • 200 milliliter crème fraîche
  • kerriepoeder
Bereiden
100 gram preiringen apart. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en prei op een lage stand 6-8 minuten. Voeg de aardappels en bouillon toe en kook zachtjes 15 minuten. Schep de mosterd erdoor en pureer de soep. Voeg de selderijblokjes toe en kook zachtjes 10 minuten. Schep de rest van de preiringen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de makreel over 4 borden of kommen. Schep de hete soep erop. Serveer met een lepel crème fraîche bestrooid met kerrie. Lekker met een kaastosti van bruinbrood.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
18 g
vet
30 g
Kcal
400