1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preistamppot met appel en slavink

Preistamppot met appel en slavink

Preistamppot met appel en slavink product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram kruimig kokende aardappelen geschild in stukken
  • zout en versgemalen
  • 500 gram prei in smalle repen
  • 50 gram boter
  • 4 slavinken
  • 2 uien in ringen
  • 125 milliliter vleesbouion
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 grote appel geschild in blokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe. Verhit intussen de boter. Bestrooi de slavinken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de boter. Voeg de uiringen toe, bak ze even mee en giet de bouillon erbij. Stoof zonder deksel zachtjes 12 minuten. Giet de ardappelen en prei af, vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei niet te fijn met de olie en eventueel nog iets van het kookvocht. Schep de appelblokjes en kerriepoeder door de stamppot. Serveer met de slavinken en de uienjus.
Variatie
Neem in plaats van appel gehakte noten (pinda’s, walnoten).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie