Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preistamppot met oude kaas

Preistamppot met oude kaas

Preistamppot met oude kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 100 milliliter warme melk
  • 2 eetlepels olie of boter
  • 600 gram prei, fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 witte boterhammen
  • 200 gram oude kaas, in kleine blokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk. Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen. Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen. Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim. Lekker met in boter gebakken stukken appel.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
58 g
vet
23 g
Kcal
550