1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Preitaart met parmezaangratin

Preitaart met parmezaangratin

Preitaart met parmezaangratin product foto
  • Ingredienten:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 gram warme melk
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 6 dunne preien, in de lengte gehalveerd
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • langwerpige ovenschaal, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de boter op een lage stand. Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk bij en klop goed met een garde voor een gladde saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Roer van de warmtebron af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus staan tot later gebruik.
Bereiden
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Spoel de prei goed schoon onder stromend water en blancheer circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de preien onder koud water af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Laat het deeg aan de rand overhangen of snijd het netjes bij. Snijd de preien af tot ze precies in de lengte in de schaal passen en leg ze met het snijvlak naar boven op het deeg. Giet de kaassaus erover en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie