1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse balletjes

Provençaalse balletjes

Provençaalse balletjes product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 750 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel rozemarijn of tijm, gehakt, vers
  • 100 gram rauwe ham in stukjes
  • 250 gram champignons in stukjes
  • 75 gram rucola gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 250 gram rijst
Bereiden
Meng het gehakt met de helft van de rozemarijn, de ham, champignons, rucola, knoflook, ei, zout en peper. Vorm er kleine balletjes van en bestrooi ze met bloem. Verhit de olie en braad hierin de balletjes rondom lichtbruin. Giet de tomatenblokjes met sap erbij, voeg de rest van de rozemarijn toe en gaar met het deksel op de pan circa 20 minuten. Kook intussen de rijst. Serveer de balletjes met de rijst. Lekker met sperziebonen of broccoli.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4