1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram witte bonen (1l blik of pot)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook gepeld en geperst
  • 4 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie