Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram witte bonen (1l blik of pot)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook gepeld en geperst
  • 4 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
22 g
vet
25 g
Kcal
425