In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram witte bonen (1l blik of pot)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook gepeld en geperst
  • 4 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
22 g
vet
25 g
Kcal
425