1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse kaasfondue

Provençaalse kaasfondue

Provençaalse kaasfondue product foto
  • Ingredienten:

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 400 milliliter droge witte wijn
  • 400 gram gruyère of belegen kaas, geraspt
  • 400 gram emmentaler of belegen boerenkaas, geraspt
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn of oregano of 1/2 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel gehakte tijm of 1/2 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel maizena of aardappelzetmeel
  • fonduepan en rechaud
Bereiden
Wrijf een zware pan in met de knoflook. Verhit de wijn tegen de kook aan en smelt hierin al roerend in gedeelten de kaas. Breng op smaak met de mosterd, rozemarijn en tijm. Bind de fondue met aangelengde maizena en serveer met de ingrediënten om te dopen erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 58 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 65 g
  • Kcal
  • 900
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie