Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Maak in plaats van kant-en-klaar knoflooksaus een saus van Griekse of volle yoghurt, zout, geperste knoflook en een fijngesnipperd uitje of gehakte peterselie.Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel. Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill. Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten nder de ovengrill. Keer ze af en toe om. Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open. Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
29 g
vet
25 g
Kcal
440