Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse mosselquiche

Provençaalse mosselquiche

Provençaalse mosselquiche product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 400 g (rode) uien, in smalle ringen
  • 1/2 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • versgemalen peper
  • 1 blikje pizzadeeg
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 400 g gekookte mosselen
  • 500 g tomaten, in dikke plakken
  • 2 blikjes ansjovisfilets, uitgelekt
  • 75 g zwarte olijven, zonder pit,gehalveerd
  • bakplaat (ca. 30x40 cm) of taartvorm,ingevet of bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierinde uien met de Provençaalse kruidenen vergemalen peper. Bekleed de bakplaatmet pizzadeeg. Vouw de deegranden1 cm om en druk ze op elkaar.Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Bestrijk de deegbodem met de tomatensaus.Verdeel daarover de gebakkenuien en mosselen. Leg de plakkentomaat erop. Leg de ansjovis in eenruitpatroon op de tomaat met de olijvenin de hoekjes. Sprenkel de rest vande olijfolie erover. Bak de quiche in hetmidden van de oven in 20-25 minutengoudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
47 g
vet
53 g
Kcal
545