1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse portobello

Provençaalse portobello

Provençaalse portobello product foto
  • Ingredienten:

  • 4 portobello’s of reuzenchampignons
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 sneetje oud brood zonder korst, fijnverkruimeld
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse tijm gehakt
  • 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 4 takje tijm om te garneren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg of borstel de paddenstoelen schoon. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen en hak deze fijn. Bestrijk de portobellohoeden aan de buitenkant met olijfolie en zet ze omgekeerd in 4 ovenvaste schaaltjes. Meng het broodkruim met de gehakte stelen, knoflook, tijm, geitenkaas, zout en peper en verdeel deze vulling over de portobello’s. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Haal de takjes tijm door wat olie en leg ze op de paddenstoelen. Zet de paddenstoelen 20 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de vulling goudbruin is.
Variatie
• Voeg aan de vulling gehakte gedroogde tomaten op olie toe. • Vervang de helft van de geitenkaas door reepjes rauwe ham.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 155
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie