Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram zwarte of groene olijven, gehakt
  • 5 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 500 gram krieltjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 milliliter vleesbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • keukengaren of cocktailprikkers
Bereiden
Meng de olijven, ansjovis, knoflook en de helft van de Provençaalse kruiden. Verdeel dit mengsel over de schnitzels. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren of steek vast met prikkers. Bestrooi het vlees met zout en peper. Kook de krieltjes gaar. Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrolletjes in 3-4 minuten rondom goudbruin. Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes 10-12 minuten. Haal het vlees uit de pan. Giet de kookroom bij het braadvocht en laat iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de schnitzelrolletjes. Lekker met gegrilde courgette of sperziebonen.
Variatie
• Vervang de varkensschnitzels door kip- of kalkoenfilet. • Neem gedroogde tomaten op olie in plaats van ansjovis.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
26 g
vet
23 g
Kcal
455