1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade product foto
  • Ingredienten:

  • 2 sesamzaad- of maanzaadbollen
  • 5 eetl. Franse magere kwark (Melkan) of milde kwark
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1/2 kleine komkommer, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 tartaartjes
  • voor de mediterrane salade:
  • 3 trostomaten, in plakjes
  • 1 kleine courgette, in plakjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Snijd de broodjes open. Meng de kwark met zout en peper en de helft van de Provençaalse kruiden. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en verdeel de komkommerplakjes erover.
Bereiden
Leg voor de salade plakjes tomaat en courgette om en om dakpansgewijs op borden. Strooi er zout en peper en de rest van de Provençaalse kruiden over. Sprenkel er olijfolie en citroensap over. Verhit de olie en bak de tartaartjes 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes en serveer ze met de salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie