In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sesamzaad- of maanzaadbollen
  • 5 eetl. Franse magere kwark (Melkan) of milde kwark
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1/2 kleine komkommer, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 tartaartjes
  • voor de mediterrane salade:
  • 3 trostomaten, in plakjes
  • 1 kleine courgette, in plakjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Snijd de broodjes open. Meng de kwark met zout en peper en de helft van de Provençaalse kruiden. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en verdeel de komkommerplakjes erover.
Bereiden
Leg voor de salade plakjes tomaat en courgette om en om dakpansgewijs op borden. Strooi er zout en peper en de rest van de Provençaalse kruiden over. Sprenkel er olijfolie en citroensap over. Verhit de olie en bak de tartaartjes 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes en serveer ze met de salade.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
28 g
vet
13 g
Kcal
350