1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Provencaalse vleesrolletjes

Provencaalse vleesrolletjes

Provencaalse vleesrolletjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 75 gram zwarte of groene olijven fijngehakt
  • 5 ansjovisfilets fijngehakt
  • 1 teenjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gehakte verse provencaalse kruiden
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel pijnboompitten of gehakte amandelen
  • 25 gram boter
  • 150 milliliter vleesbouillon
  • 150 milliliter kookroom
  • vershoudfolie
  • keukengaren
Bereiden
Sla het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng de olijven, ansjovisfilets, knoflook, de helft van de kruiden, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper. Bestrijk de schnitzels aan één kant met dit mengsel. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Strooi ze over het olijvenmengsel. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren. Verhit de boter met de rest van de olijfolie en bak de vleesrolletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Neem de rolletjes uit de pan. Roer de kookroom door het stoofvocht en laat de saus iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor. Serveer de vleesrolletjes op aardappelpuree of met gekookte krieltjes en giet de saus erover. Lekker met sperziebonen of courgette.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 430
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie