Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 gram rozijnen (blank)
  • 2 teentje knoflook
  • 200 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 125 milliliter wittewijnazijn
  • 125 milliliter water
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 2 schone jampotten
Bereiden
Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij vlees en kaas.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
242 g
vet
0 g
Kcal
1070