1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 gram rozijnen (blank)
  • 2 teentje knoflook
  • 200 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 125 milliliter wittewijnazijn
  • 125 milliliter water
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 2 schone jampotten
Bereiden
Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij vlees en kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 242 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 1070
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie