Pruimen-bessenjam - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimen-bessenjam

Pruimen-bessenjam

Pruimen-bessenjam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram pruimen, zonder pit, in stukjes
  • 300 gram blauwe bessen
  • sap van 2 citroenen
  • 75 gram gembersnippers op siroop
  • 1 kilogram geleisuiker
  • 5 brandschone jampotten
Bereiden
Meng alle ingrediënten met 100 ml water in een kom en laat circa 15 minuten trekken. Schep het fruit in de pan en kook zachtjes tot het mengsel zwelt. Kook daarna circa 15 minuten al roerend op een hogere stand. Laat de jam iets afkoelen en schenk daarna in de potten.Voor ca. 5 potten.
Variatie
Gebruik deze jam in het recept pruimenslofjes met passievruchtencoulis Vervang de blauwe bessen door bosbessen, peer of appel. Neem sinaasappel- in plaats van citroensap. Voeg extra 1 eetlepel koekkruiden of een mespuntje kardemom toe.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
234 g
vet
0 g
Kcal
980